sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Kausi avattu Aktiassa

Viime vuonna avasin kisakauden huhtikuussa Vantaalla polkujuoksun merkeissä. Tänä vuonna olikin vähän aikaisempi lähtö, ja vuoden ensimmäinen kisa tuli juostua eilen Vantaalla Aktia Cupin maantiekympin merkeissä.

Kotona sanoin viikko sitten että aloitankin kisakauden tänä vuonna muuten jo tammikuulla. Isäntä tokaisi siihen että "en tiennytkään että se oli jossain vaiheessa loppunut..." :) Totta on että  kisailu ja tempaukset pitävät vireessä ja siksi niitä on ollut mukava tehdä lähes kuukausittain.

Eilisen treeniohjelmassa oli kova kymppi/Aktia cup. Sain aikataulut järjestymään kisareissua varten ja valinta oli siis helppo. On se vaan erilaista juosta lappu rinnassa kuin itekseen. Sain reissuun mukaan vielä muutaman kaverin meidän TRI-porukasta joten päivä oli täydellinen. Menomatkalla spekuloitiin reitin liukkautta ja lähdetäänkö matkaan nastoilla vai ilman. Kotimatkalla kerrattiin kisatapahtumia ja mietittiin mitä kukakin syö "palautumismielessä..."

Ajomatkaa kisapaikalle, Sotungin koululle, tuli Mäntsälästä reilut puoli tuntia. Parkkitilaa oli hyvin, ja jälki-ilmoittautuminen oli järjestetty sujuvaksi. Käytiin pähkäilemässä reitillä pinnan liukkautta ja tehtiin galluppia nastojen tarpeesta. Järjestäjän suositus oli nastat, ja niillä myös matkaan lähdettiin.

Eka kilsa oli sulaa. Nastat rapisivat tiessä, mutta pito oli kuitenkin ihan hyvä. Minulla oli jalassa Ice Bugit, jotka eivät kyllä ole juoksuun parhaat mahdolliset jalkineet. Ajattelin kuitenkin että pito menee muun mukavuuden edelle. Kympin juoksee millä vain kolhoilla tossuilla. Reitti oli tehty siten, että juostiin viisi kilometriä suuntaansa ja sitten takaisin. Kahden kilometrin kohdalla tie muuttui jäiseksi ja neljän kilsan kohdalla tappojäiseksi. Olin siis todella tyytyväinen tossuvalintaan kääntöpaikalle tultaessa!

Kuvaa reitin varrelta. Kiitokset kuvaajalle. On aina superhienoa kun saa kisan aikana otettuja kuvia! Minä peukutan numerolla 600.


Reitti oli suht tasainen ja mukava juosta. Alku lähti kuitenkin loivaan alamäkeen ja vauhti kiihtyi kovemmaksi kuin suunnitelmissa. Olin laskenut, että jäisellä tiellä, talvikelillä, olisi hyvä jos saan pidettyä vauhdin 5:20/km kohdilla, eli sama vauhti kuin lokakuun puolimaralla Vantaalla. Edellinen virallinen kisaennätys kympillä oli yli kahden vuoden takaa Porvoosta 54:54 ja se oli tarkoitus alittaa.

Juoksu kulki hyvin. Reitillä oli mukavasti juoksuseuraa ja kelikin oli ok. Nollan pinnassa, ei sadetta, ei tuulta. Syke oli korkealla, mutta niin pitääkin kun mennään näitä "lyhyitä" (nykyään) matkoja. Keskisyke taisi reissun jäljiltä olla 173 ja korkeimmillaan, loppukirissä ylämäkeen juosten syke nousi 187. Pisti haukkomaan muuten happea maalissa!

Puoli kilsaa ennen maalia katselin kelloa että haaveaika 52 min tulee alittumaan komeasti, mutta haamurajani 50 minuutin alle ei ole enää saumaa. Maalissa olin lopulta ajalla 50:29. Parempi kuin odotin, mutta jätti samalla hampaankoloon ajatuksen, että jos olisin tuon tiennyt, niin olisinko pystynyt sen puoli minuuttia reissun aikana vauhtia kiristämään! Hitsi, ensi kerralla sitten. Ja viimeistään kesällä kun tiet ovat taas sulat.

Kaverit tulivat vähän jälkeeni maaliin ja minä pääsin ottamaan tuuletuskuvia maalilinjan ylittyessä :)
Sitten vielä perinteinen yhteiskuva heti kisan jälkeen.

Heli, Tiina ja mie. Onnellisesti maalissa.

Summa summarum, mukava kisa. Tullaan toistekin. Oma enkka tuli, se oli päivän tavoite. Porukassa oli kiva reissata kisamatkalle, ja illalla kun vietettiin tyttäreni synttäreitä, napsin poppareita hyvällä halulla jotta saan suolatasapainon kohdilleen ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti