lauantai 25. marraskuuta 2017

Offseason - jotain samaa - jotain ihan muuta

Kisakausi oli pitkä, onnistunut ja mieleinen. Ei sillä - ylimenokausikin tuntuu nyt ihan mieleiseltä. On kiva tehdä lajiharjoittelua, mutta sillai rennosti. On myös tosi kiva tehdä jotain ihan muuta. Patikointia, hyötyliikuntaa, sienestystä, marjastusta, ryhmäliikuntaa ja muita harrastuksia. Ainut asia, joka vaatii vähän mentaaliharjoitusta on tuo treineri olohuoneessa. Pitkän ulkopyöräilykauden jälkeen eka parin tunnin setti sisätiloissa oli pienoinen kulttuurishokki.... ja huomenna olis seuraava. Voishan sitä fillaroida ulkonakin, mutta minun viluisella verenkierrolla ei sekään juuri houkuta.

Treeni on ollut suht kevyttä koko syksyn. Tänään oli reippaampi maastojuoksu paikallisella pururadalla, ja muutama kova uinti on ohjelmassa ollut. Muuten ehkä sellaista voimien keräilyä ja peruskunnon ylläpitämistä.

Olen nyt syksyllä innostunut käymään salilla ryhmäliikunnassa. Kun ne voimapäivät on minulle tosi vaikeita. Tulee lusmuiltua niissä, vaikka muut treenit teen yleensä aina tosi säntillisesti. Eihän se ryhmäliikunta ihan salitreeniä korvaa, mutta siellä on ollut eri mittaisia sarjoja lähinnä kehonpainolla tai tangolla. Ihan reippaita settejä, ja miesvoittoista väkeä osallistujat. Eli ei mitään tyttöjen juttuja. Vetäjänä paikallinen hieroja (jolta muuten tästä treenistä kuulin alunperinkin). Porukassa ei kehtaa ihan pientä painoa tankoon laittaa, eikä varsinkaan lopettaa sarjaa kesken tai hidastella sen aikana. Olen saanut paikat kipeäksi, joka kertoo siitä että ihan hukkaan ei ole mennyt.

Lisäksi kävin Kalevalaisella jäsenkorjaajalla näyttämässä rankaani. Ja korjattavaahan sieltä löytyi. Arvasinkin että jos joku vino kohta kropassa on, niin oikealta puolelta se vika löytyy. Vaikka olen selvinnyt vähäisillä vammoilla, niin kaikki ne kirraukset ja pienet kipuilut ovat aina olleet oikealla puolella. Kankussa, takareidessä tai polvessa. Paikallinen guru laittoi kropan suoraksi viikko sitten.

Mutta, seuraava etappi, mukava tuleva tapahtuma on uusinta viime joulukuulta. Käydään taas uimassa viisi tuntia putkeen Orimattilan hallissa. Katsotaan paljon saadaan porukalla kilsoja kasaan. Vuosi sitten ehdin kauhoa kasaan 11 kilsaa. Sitä odotellessa. Huisi reissu tulee taas varmasti!

Tässä vielä muutamia kuvia syksyn aktiviteeteista...

Race pace uintia pari settiä lähiaikoina. Brutaalia, mutta hauskaa. Aikatavoite on valmiiksi ruuvattu valkun toimesta. Ei tartte kuin tehdä valmiiksi niinku on käsketty. Jossain kohdin  tuntuu  15 sekunnin palautusaika melko lyhyeltä...


Laatuaikaa ja ulkoilua ukkokullan kanssa Nastolassa. Otettiin vapaata töistä viime perjantaina ja käytiin haukkaamassa happea Lapakistossa. Sattui sentään ihan ok keli. Aamusta satoi vettä, mutta kun me oltiin reitin alussa, niin sade lakkasi ja saatiin hetki jopa auringonpaistetta. Priceless. Kiva paikka. Ei ketään muita missään. Kauniit maisemat. Nuotiopaikat, jotka saivat katumaan että makkarat jäivät kotiin :)


Ei kyllä uitu, vaikka kartta niin väittääkin... :)

Tämän aamun reipas mäkitreeni Hirvihaarassa Mäntsälässä. Koski pauhasi vieressä, minä tein 5 x 3 km settejä nousevalla vauhdilla ja sykkeellä. Minuutin paussi aina settien välissä. Oli oikein hyvä fiilis. Aloitin hissukseen ja kiristin tahtia. Keli oli hyvä ja mieli korkealla. Oli kiva tehdä vähän raskaampi treeni.


Meidän TRI-treeniporukalla pidettiin kauden päättäjäiset torstaina. Syötiin ja saunottiin. Valkkua kiiteltiin kuluneesta kaudesta (ja päästettiin lähtemään ruokailun jälkeen, ennen saunaa ;)). Vedettiin kausi kasaan ja pohdittiin vähän seuraavaa. IM kisoja on kalenterissa kaikilla. Osalla jopa täysiä matkoja. Mie menen Kalmariin, muutama kaveri valitsi Tallinnan kisan. Kaikki me kisataan Lahdessa puolimatkalla. Siitä tulee hieno reissu! Koko meidän porukka samalla lähtöviivalla. Siitä lisää sitten kun sen aika on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti