keskiviikko 26. kesäkuuta 2019

Kymmenes kerta ja jäähyväisten jättö (?)

Lauantaina olisi minun triathlon-uran kymmenes kisareissu. Samalla se taitaa olla hetkeksi jäähyväisten jättö tri-kisoille. Tri-lajien harrastaminen erikseen kyllä jatkuu, kaikki niistä ovat minulle hyvin mieluisia ja rakkaita lajeja. Tuntuu vaan että jo viime kaudella alkanut henkinen alavire tri-kisojen suhteen ei ole helpottanut. Viime kesänä Lahden kisa-endorfiineissä ilmoittauduin mukaan myös tälle kesälle, mutta sellainen into-piukee-jännitys-keskittyminen-kaikkipeliin-mentaliteetti puuttuu.

Vuoden 2018 IM 70.3 Lahti

No, ei tässä ole tarkoitus suggestoida itseään huonoon suoritukseen tai melankoliaan, päinvastoin. Kerään positiivisia muistoja summaamalla kisat joita on takana. Ja ne ovat tässä:

1. Vantaa TRI 5.6.2016 (sprint uinti 750 m - pyörä 20 km - juoksu 5 km) 1:33:22
Tää oli ihan eka, ja tärkein anti oli silloin testata vaan millaista se triathlonkisaaminen on. Miten siellä pitää käyttäytyä ja miten ne vaihdot hoituvat. Jännitti ihan hitsisti. Positiivisia muistoja siitä miten hyvin noviisi huomioitiin. Järjestäjät jaksoivat vastailla tyhmiin kysymyksiin ja osallistujat kannustivat toisiaan. Linkki ihan ekaan "klik"

2. Voimarinne TRI 2.7.2016 (olympic uinti 1500 m - pyörä 40 km - juoksu 10 km) 2:59:07
Sprintistä uskoa keränneenä päätin lähteä pykälää pidemmälle matkalle heti kuukauden päästä. Tampereella on erityinen paikka sydämessäni, ja siellä yövyin kisaa edeltävän yön. Mukana oli minun teini kaverinsa kanssa. Menivät Särkäniemeen sillä välin kun minä kisasin. Kisa meni hyvin vaikka oli hellettä ja juoksu oli raskas. Alitin kolme tuntia ja olin siitä hyvin iloinen. Tästä bloggaus "klik"

3. Challenge Turku TRI 14.8.2016 (1/2 uinti 1900 m - pyörä 90 km - juoksu 21,1 km) 6:10:06
Sitten repäisin. Lähdin heti ekana tri-vuotena kokeilemaan myös puolimatkaa. Turussa oli mukava kisa, hyvät järjestelyt ja tasainen reitti. Jännitin kovasti jaksanko pyöräillä 90 km. Pyörä on ollut aina minulle haastavin osuus, sillä se on suhteessa heikoin lajini (ja samalla kisan pisin pätkä). Lisäksi pelkään että renkaat puhkee ja joudun vaihtohommiin. Pääsin maaliin ja mielestäni ihan kelpo ajalla. Huoltojoukoissa mukana ukkokulta. Koko tarina myös tästä blogissa.


Ensimmäinen tri puolimatka tehtynä ja hieno mitali napattuna

4. Vantaa TRI 18.6.2017 (olympic) 2:46:58
Uusi kausi, uudet kujeet. Olin huomannut, että pidemmät matkat sopivat minulle paremmin kuin sprintti, joka on yhtä varusteiden vaihtoa ja häsäämistä. Aloitin kauden tutussa paikassa Kuusijärvellä perusmatkan merkeissä. Kolme tuntia alittui reilusti, mutta Vantaalla pyöräosuus on vaan 38 km, eli siitä saa jo pienen aikaedun. Kisarapsa blogissa.

5. Challenge Turku TRI 13.8.2017 (1/2) 5:49:00
Koska viihdyn tutuissa maastoissa, päädyin taas Turkuun ja haastamaan edellisen vuoden ajan. Parannusta aikaan tulikin reilusti, ja nyt mentiin jo näkyvästi alle kuuden tunnin. Olin itse asiassa kuumeessa vielä muutamaa päivää ennen starttia, joten ihan hyvä suoritus. Ei voi valittaa. Kisarapsa blogissa ja linkki siihen tässä "klik"


Challenge Turku tri puolimatka 2017. Uintiosuus Aurajoessa.

6. Challenge Almere TRI long (uinti 3,8 km - pyörä 180 km - juoksu 42,2 km) 9.9.2017 12:58:50
Menin totaalisesti sekaisin ja ilmoittauduin täysimatkalle! Olin aivan hermoraunio. Jo pelkkä varusteiden kanssa reissaaminen olisi ollut minulle stressi. Sen lisäksi ihan mahdoton fillarilenkki! Uintia en pelännyt, ja maratonejakin oli tehtynä. Mutta se fillari! Vaan mie selvisin! Tämä on ehkä kisahistoriani rakkaimpia muistoja! Olin tosi ylpeä siitä työstä mitä olin tehnyt. Ja se tuotti tämän tuloksen. Jaksoin puskea kolmetoista tuntia putkeen. Ja sen jälkeen fillaroin vielä hotellille neljä kilsaa. Tähän rapsaan linkki tässä "klik"


Challenge Almere 2017 tri täysimatka

7. Vantaa TRI 17.6.2018 (olympia) 2:44:43
Sama kaava jatkuu. Kesä ja kausi alkaa Kuusijärveltä. Edellisen vuoden aika paranee ja mieli on korkealla. Ehkä jo pientä kutittelua takaraivossa sen suhteen että alkaakohan tää toistaa itseään ja haluanko viilata vielä minuutteja pois näissä merkeissä, vai kokeilla jotain ihan muuta. Kisarapsa blogissa.

8. Lahti IM 70.3 puolimatka 30.6.2018 5:52:51
Saatiin naapurikylään Ironman puolimatkan kisa. Siihen oli sitten ihan pakko päästä. Varsinkin kun kavereita lähti paljon mukaan. Tutuissa maisemissa oli kiva kisata, ja kisakin meni ihan ok. Puolimatkan enkkaa ei tullut, mutta reittiennätys tietysti tuli :) Hauska iltakisa. Ei tarvitse lähteä aamukankeana radalle. Kisarapsa blogissa.

9. Ironman Kalmar 18.8.2018 12:00:51
Pitihän se yksi täyden matkan Ironman käydä koettamassa. Paikaksi valikoitui Kalmar, vaikka aika moni tuttu lähti Tallinnaan. Kalmarin reissu tehtiin yhdessä Petran kanssa, ja reissuhan meni oikein mahtavasti. Laivalla tankattiin hiilareita buffetissa ja vedettiin karssua jälkkäriksi, autolla huristeltiin satoja kilsoja Tukholmasta Kalmariin ja takas. Kisa meni kivasti, vaikka juoksuosuus jäi vähän harmittamaan. Ei maistunut eväät, joten energiat loppuivat ja vauhti hyytyi mateluksi. Maalissa kuitenkin lähes tunnin nopeammin kuin edellisenä vuonna Almeressa. Linkki Ironmaniin "klik"


IM Kalmarissa 2018 olin erityisen tyytyväinen pyöräosuuteen


Kalmarin jälkeen märkäpuku on pölyttynyt kaapissa, vaikka uimassa on tullut käytyä hallin puolella. Pyörän kampia on pyöritelty ja lenkkareitakin kulutettu. Olen "vaan" urheillut ilman suurempaa suunnitelmaa. Ainakaan tri-kisoihin tähtäävää suunnitelmaa. Itekseen, ilman valmennusta. 

Ja nyt se Lahden kisa sitten on muutaman päivän päästä. Taas alkaa tuttu hermoilu että muistanko kaiken! Miten vaihdot sujuu! Kestääkö fillarissa renkaat! Meneekö vatsa sekaisin tai kramppaako jalat! Ehtiikö useamman päivän vaivannut yskä hellittää ennen kisaa, vai onko keuhkoputket limaa täynnä vielä lauantaina! Onhan järjestäjä hoitanut uimareitin siten, että niihin kivikoihin ei tänä vuonna törmää kukaan! Yhtään vaihtoharjoitusta ei ole tälle kaudelle tehtynä! Ei yhtään avovesiuintia tänä keväänä! Menisikö tämä reissu vaan takaraivomuistista?!

10. Lahti IM 70.3 puolimatka 29.6.2019 - Coming soon!
Mukana kisassa numerolla 214

214 Ala-Lipasti Raisa AWA Bronze F45-49 FIN (Finland)

Kisarapsa luettavissa myöhemmin. Sitä ennen - epätoivoisen limakurkun viimeinen yritys pelastaa startti muutaman päivän päästä....


4 kommenttia:

  1. Noo Lahden jälkeen huomaatkin että IM Tahko 140.7 ois mahdollinen ja tokihan eka Suomessa tapahtuva IM täpäri sitten saa aikaan inspiraation löytymistä )))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä yllytä hullua :) Tahko on muutenkin kokeilematta. Ehkäpä siis jonakin vuonna sielläkin... Koskaan ei pidä sanoa ei koskaan.

      Poista
  2. Tsemppiä Lahteen. Js ehkäpä myös Tahkolle 🤔😘

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Toivottavasti pääsen starttaamaan. Käyn tänään kuulemassa lekurin mielipiteen asiasta ja lauantaina päätän mitä teen (päätän siis millä vauhdilla kisaan... en suinkaan kisaanko ollenkaan... :)) Tahko on mielenkiintoinen tosiaan. Olen vaan vähän vähemmän kaupallisten kisojen kannattaja. Nämä IM kisat on aika... hmm... miten se sanoisi nätisti... ylikaupallisia.

      Poista