sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Meritesti Juhannuksena

Juhannuksena kuuluisi olla lämmintä. Ja meriveden ainakin jotain 16 asteista. Vaan eipä ollut tänäkään vuonna. Mökille mentiin vaikka säätiedotus lupasi mitä kaikkea sadetta ja tuulta ja kylmää. Merivesi oli Kotkan Mussalossa tuloiltana (to) 10,4 asteista, ja tuulisen yön jäljiltä seuraavana aamuna 8,9 astetta... Kun tuuli sitten tyyntyi ja vesi sai olla hetken aloillaan niin lämpötila nousi huimaan 13,9 asteeseen - hiphei!

Tuossa kohdin minä päätin uskaltautua testaamaan märkäpukua meriveteen. Vesi oli edelleen kylmää, mutta siedettävää pieninä pätkinä. Uin siis pari pientä pätkää paikallisen uimakiven ympäri. Matkamittari ei suostunut jostain syystä yhteistyöhön, mutta arvioni mukaan kivelle on matkaa noin 20-25 metriä. Eli rapiat satasen veto! Mutta tulihan testattua. Torstaina näytti vielä siltä että jää kokeilematta koko juttu.

Lomalla sitten (kun on tosi lämmintä - myös merivesi) haaveilen yrityksestä uida läheisen saaren ympäri. Saari näkyy kuvassakin. Tuo pläntti jossa kasvaa kaksi kikkuraista leppää. Kerran olen pikkulikkana uinut tuon saaren rannasta mökkilaiturille. Nyt jännään riittääkö kantti ja kunto uida ympäri.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti