sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Sipoonkorven sunnuntailenkki

Työlistalla on ollut sisäänajaa patikointikenkiä tulevaa patikointireissua varten. Mikäs sen mukavampi tapa tuota puuhaa tehdä kuin sunnuntailenkki mahtavassa säässä, mukavassa seurassa ja kauniissa Sipoonkorven maisemissa.


Parkkeerattiin auto alueen eteläosaan, Tasakalliontien parkkipaikalle. Aikamme seikkailtiin ennen kuin (paikallisen asukkaan opastuksella) löysimme reitin joka vei varsinaisen Kalkkiruukin reitin varrelle. Täytyy sanoa, että minun suunnistustaidoillani varustetun on syytä kysyä muilta lenkkeilijöiltä neuvoa tai ottaa reitin ennenkin kulkenut kaveri mukaan jos mielii reissuun ilman ylimääräistä säätöä...

Itse reitti oli pääsääntöisesti hyvin merkattu (vihreä-valkoisin nauhoin), mutta muutamissa kohdin reittimerkkejä sai etsiä ihan tosissaan, ja mekin harhauduimme useampaan otteeseen reitiltä sivuun. No, rehellisyyden nimissä täytyy sanoa, että kyllä siinä jonkin verran jutusteltiin ja huomio saattoi olla välillä muualla kuin nauhojen bongailussa - mutta silti. Pidä silmät auki. Haasteellisin paikka reitin varrella reittimerkkien suhteen oli Högberget kallion päällä. Kailliolle kasatun kivirykelmän lähistöltä reitti suuntaa alaviistoon kohti metsää - kahdesta kohdin... eli lenkin kumpaankin suuntaan. Kumpaakaan kohtaa ei ole (siis ei tänään ainakaan ollut) merkattu siten että keltanokka löytäisi sen ilman haahuilua suuntaan ja toiseen.

Itse polut olivat samaten osin tosi (melkein liiankin) hyväkuntoisia, mutta toisaalta muutamissa kohdin reitin ehostustyöt ovat vielä kesken ja haastetta piisasi pysyä tolpillaan liukkaalla kalliolla ja mutaisissa polkukohdissa.


Reitin varrella olevalle laavulle oli kerääntynyt todella paljon väkeä. Aikuisia, lapsia, koiria - ja jopa kissa! Arvasihan tuon, sunnuntaipäivä ja keli kuin morsian. Aurinko paistoi ja lämmintä piisasi. Täydellinen syyspäivän sää.

Maisemat olivat kauniit. Vanhaa metsää ja korkeita kallioita. Ei ehkä elämää suurempi kokemus, mutta ehdottomasti käymisen arvoinen. Vajaan viiden kilometrin lenkkiin saimme mahdutettua reilut kymmenen menemällä harhapoluille. Passasi tällä kertaa kun ei ollut kiire ja sää suosi. Ja tarkoituskin oli tehdä kunnon lenkki. Aikaa kierrokseen meni kaksi ja puoli tuntia (ilman evästaukoja ;))


Summa summarum, hauska reissu! Ensi kerralla reittikin löytyy varmasti nopeammin... ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti