sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Polkuiluksi menee mutta menkööt

Tämän syksyn hitti Retun reippailuissa on ollut polkuilu. Se alkoi heinäkuussa Repoveden kisasta, jatkui omilla kotikonnuilla Haukankierroksella jonka jälkeen avautui mahdollisuus Saksan vuoristoreissuun ja sen valmisteluun Sipoonkorvessa.

Olen omaan inspiroituneeseen tapaani vouhkannut uutta aluevaltausta myös kotona, ja sain intoiluuni kiinnostuneen vastaanoton. Niinpä varasin (hääpäivän kunniaksi) laatureissun minulle ja isännälle Nuuksioon patikoimaan.Sää suosi. Aivan ihana syksyinen auringonpaiste! Väkeä oli, yllätys yllätys, paljon liikeellä, joten ihan omassa rauhassa ei päässyt polkuja tallaamaan. Olin suunnitellut että kierretään Korpinkierros ja katsellaan sitten jääkö aikaa muiden reittien tutkimiseen.


Kierrettiin keltaisella merkittyä Korpinkierrosta myötäpäivään, mutta melko nopeasti selvisi, että koko kierros olisi vienyt aikaa vain noin 2,5 h. Niinpä puikattiin Mustalammen tienoilla siniselle reitille ja siitä edelleen oranssille. Löydettiin rauhallinen nuotiopaikka Iso-Holman kupeesta ja paisteltiin makkarat kaikessa rauhassa. Matka jatkui oranssilla reitillä, josta käännyttiin ruskealla merkatulle pyöräreitille ja loppupätkä tultiin taas sinistä reittiä takaisin Haukkalammen pysäköintialueelle josta matka oli alkanut.

Kilometrejä mittariin kertyi tällä kierroksella 14 ja aikaa eväspaussien ja maisemien ihailujen kanssa meni neljä ja puoli tuntia. Hienot maisemat ja melko helppo reitti, joskin edellisen päivän sade oli liukastuttanut juurakot. Maistuvat eväät sekä mukava seura. Avot, kaikki kohdillaan!

Into ei tämän reissun seurauksena laantunut, kasvoi vaan hitsisti. Suunniteltiin jo että lähdetään keväällä Tsekkeihin vuoria koluamaan ja ennen sitä viedään muksutkin patikointireissulle lähireiteille. Netti tarjoaa mahtavia linkkejä reissun suunnittelemiseen. Helpolla pääsee alkuun tutustumalla esimerkiksi luontoon.fi sivuston monivalintahakuun.

Ja nyt perinteiselle juoksulenkille tasaiselle asfaltille...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti