lauantai 25. huhtikuuta 2015

Alle kolme viikkoa - kisaa kohti mennään

Hyvinkää hölkkä 19 päivän päästä... sanoo Ambitini johon olen kisan jo itselleni merkannut. Hyvinkäällä ohjelmassa puolimaraton ja tavoitteena parantaa aikaa syyskuisesta Paloheinäjuoksusta jossa aika oli 2:05,33. Uskallanko toivoa kahden tunnin ajan saavuttamista!? Kahden tunnin aika on tälle kaudelle tavoitteena, mutta voi olla kova heti tähän kisaan kaikkien kantapäävaivojen jälkeen.

Vaikka kokemusta kisoista tai ylipäänsä juoksustakaan ei ole kuin muutama vuosi niin tietyt rutiinit ovat alkaneet muodostua tavaksi valmistautumisen suhteen.

- korkki kiinni kuukautta ennen kisaa.
- vauhtikestävyysharjoituksia suht tiheään vielä siihen asti kun kisaan on pari viikkoa.
- pitkä, suht reipas lenkki noin puolitoista viikkoa ennen kisaa. Minulla se tarkoittaa 15-18 km lenkkiä noin 10 km/h nopeudella.
- rauhallisia kympin ja kasin lenkkejä muutamia edellisen viikon aikana ennen kisaa.
- huomio ruokavalioon jo viikkoa ennen. Ei ylenmääräistä mässyä, eikä sellaista ruokaa joka turvottaa mahan kipeäksi (irtarit ja vaalea leipä esimerkiksi). Marjoja ja kuitua niin että vatsa toimii. Ja hiilaripitoista ruokaa edellisenä päivänä.
- geelejä en ole osannut käyttää, mutta harkitsen niitä vakavasti nyt tälle kaudelle.

Ja sitten - sen lisäksi että treenaaminen on tavoitteellista, tulee sen olla myös hauskaa! Tästä esimerkkinä tänä aamuna tehty "likkojen lenkki" meidän ekaluokkalaisen kanssa. Kutosen duathlon jossa minä juoksin ja nuorempi perheenjäsen fillaroi. Treenattiin matkaa kotipihasta Mammalaan ensi kesää varten. Ihana keli. Aurinko paistoi ja matka taittui rennosti niitä näitä jutellen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti