tiistai 9. elokuuta 2022

Meripäiväjuoksu, perinteinen matka

Varma henkilökohtainen reittiennätys oli tiedossa kun päätin osallistua tänä vuonna Kotkan Meripäiväjuoksuun. Olen ollut kyseisessä kisassa mukana kerran aiemmin (2015) mutta silloin puolimaralla. Nyt lähdin mukaan perinteiselle matkalle eli 15 km reitille.

Maisemat ja hoodit on minulle tutut ja monesti juostut. Kiva lenkkihän se on. Ja tuolla perinteisellä reitillä lopun tuskanousut Puistolassa jäävät pois. Keli oli ok, aika lämmin, mutta minulle sentään siedettävä. Minä kun en hellettä oikein tahdo juoksussa kestää. 

Kunto ei ole paras mahdollinen. Kesä on tuonut muutaman lisäkilon, ja pitkäksi menneet illat ovat verottaneet hieman univaroja :) Mut nou hätä, tähän tapahtumaan lähdinkin osallistumisen ilosta ja juoksemaan omaa reipasta peruslenkkiä. 

Osallistujia ei ollut ihan hirveen paljon, mutta sillai sopivasti että reitillä oli koko ajan joku näkyvissä. Lähdin alun tosi hissuksiin omaa kuntoa kuunnellen. Sain mukavasti juttuseuraa alkumatkaan ja matka taittuikin kepeästi. Matkan varrella letka hajosi, mutta onneksi muutama suht samanvauhtinen pysyi peesissä tai vetämässä. Nostin vauhtia kun juoksu kulki ihan ok. 

Huoltopisteitä tässä kisassa oli melkein parin kilsan välein, iso peukku siitä 👍 

Maalissa olin ajalla 1:19:50 joka oli siis parempi kuin mitä lähdin tekemään (keskivauhti 5:30/km). Olin ihan tyytyväinen päivän suoritukseen. Naukkailin vettä ja välipalakeksiä maalialueen huollossa, kun kuulin itseäni kuulutettavan palkintojenjakoon! What! En nyt todellakaan odottanut olevani mitaleilla tuolla juoksulla, mutta niin vaan pronssia napsahti. Miten ihmeessä! No siten että vaatimattomat kotkalaiset olivat joukolla mukana kuntosarjassa, ja kilpasarjassa oli vain kolme osallistujaa - olisin saanut pronssia kävelemälläkin... No, se ei mitalinkiiltoa himmentänyt, otin ilon irti saavutetusta podiumpaikasta tietysti.

Ja niinhän siinä kävi, että päädyin vielä paikallislehteenkin 🤣 

Punainen, mutta onnellinen :)

Reitti on hieno, osa reitistä mukavaa soratietä

Kymen Sanomissa oltiin sitten - kiree ilme...

Summa summarum: kiva tapahtuma. Janne Porkka taitaa olla vakiospiikkeri, kun oli vetämässä juonnot viime kerrallakin. Meen varmasti toistekin tälle perinteiselle matkalle. Nythän olisi aika jota parantaa. Pitäisi onnistua jos lähtee sillä ajatuksella että kisaa, eikä sillai että tekee reippaan lenkin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti