perjantai 11. marraskuuta 2016

Reittitarkastus ja merkkaus - huomenna startti!

Mäntsälä maraton starttaa huomenna lauantaina 12.11.2016 klo 10:00!

Kävin tänään (pe) reitillä tarkistamassa sen kunnon ja merkkaamassa sitä merkkausnauhalla. Lisäksi nuolikylttejä viedään reitille vielä huomenna aamulla. Tässä viime hetken kuvia Mäntsälä maraton -reitiltä.

Alotetaas tällä kuvalla. Pakkasin merkkausnauharullan reppuun, sakset taskuun ja puhelimen kuvaamista varten povariin. Pakkasta oli perjantaipäivänä yhdentoista tienoilla 10 astetta.


Hetkinen, yhdeltätoista - lintsasin siis töistä! No en lintsannut, vaan käytin viime kesältä jemmaan jääneen lomarahavapaan hyvään tarkoitukseen. Kurvasin urheilukeskukseen ja aloin kuvata. Kuvassa (alla) on meidän tuleva huoltopiste. Vessat, suihkut, pukkarit, ilmoittautuminen, kierroksen vaihto, ja maali. Ihana auringonpaiste - by the way!


Loivaa mäkeä ylös kentän laidalta. Kävelytie, aurattu, hyvässä kunnossa. Ei liukas.


Vähän pöpperöisempää osuutta, Vanhan Porvoontien vieressä kulkeva kävelytie. Oli kuitenkin helppo mennä, vaikka näyttää vähän epätasaiselta. Kierroksen ekalta kilometriltä.


Vanhan Porvoontien ylitys - tässä tarkkana! Tielle tulee kumpaankin suuntaan varoituskolmiot, mutta muista, että olemme liikkeellä omalla vastuulla. Tässä kohdassa tie myös kaartuu.


Nyt olet saapunut sille osuudelle, josta lenkki on saanut nimensä. Tervetuloa Karjalaistentien lenkille! Tämä on siis tie, jolle tulet kun olet selvinnyt kunnialla tuosta äsken mainitusta autotien ylityksestä.


Ei hiekotusta, mutta ei myöskään liukas. Kivenmurikoita reitillä, mutta ne pystyy kiertämään (jos on esim. villasukissa liikentessä kuten eräs Juuso uhkaili)


Ja kuten jo jossain tuli mainittua, tämä on yleinen kuntolenkkireitti. Muutaman kilometrin etenemisen jälkeen näet tämän maamerkin.


Alla kuvassa se katveosuus, jota ei normaalisti aurata. Sitä on noin 800 metriä. Ja se on luvattu aurata aamulla. Kun saavut kuvan laidassa olevan puupinon kohdalle, on mittarissa noin kolme kilometriä ja olet saapumassa juomapisteelle.


Sadan metrin osuus aika murikkaista soratietä. Kuva pahimmasta kohdasta, eli nämä kyllä pystyy kiertämään. Villasukkakansa tarkkana tässä!


Vuotavantie alkaa autotienä (soraa). Ole tarkkana, autoja kulkee reitillä. Muista että ei juosta tien leveydeltä. Jonkun matkaa edettyäsi pääset kävelytielle. Se oli tänään auraamatta ja aika pöpperöinen. No, se menee kun reitti on muuten ok. Tätä osuutta ehkä noin puoli kilsaa.


No siellä vilkkuu merkkausnauha. Olet edelleen Vuotavantiellä ja jo aika lähellä kierroksen vaihtumista. Joen varteen on aurattu hienosti baana. Ei pahasti liukas.


Rantaraitin jälkeen on toinen haastava tien ylitys. Sama tie kuin reitin alussa, mutta eri kohta. Olet melkein Mäntsälän keskustassa, joten autoja on varmasti liikenteessä. Ole varovainen, huolehdi muksuista jos niitä on mukana. Tien ylityksen jälkeen oikealle ja takaisin joen varteen.


Hyvä aurausjälki  jatkuu perille asti. Olet nyt tois puol urheilukenttää mistä lähdit. Kierrä kenttä auratun mukaisesti ja olet päässyt kierroksen läpi. Toista. Huomaa että kyseessä on ylimittainen reitti. Maramitta ylittyy kilsalla. Vaikuttaa aikaan - mutta niin vaikuttaa lumikin, ja kunto.


Kierrä niin monesti kuin haluat, lopeta kuitenkin viimeistään kun seitsemän kierrosta on täynnä :)

Tapahtumalle on varattu aikaa viisi tuntia (perustuen siihen että kuvittelen selviäväni urakasta siinä ajassa. Tosin se oli laskettu ennen lumisateita...). Lupasin kuitenkin jo heti kun tapahtuman perustin, että jos joku on reitillä kun minä olen maalissa niin jään odottamaan. En usko että niin kuitenkaan käy...

Tarkista aikasi ja kierrosmääräsi, pyydä kunniakirja ja huokaise - sinä teit sen!

Minä kiitän jo nyt kaikkia jotka tulevat huomenna tempaukseen mukaan. Niin talkooväkeä kuin juoksijoita. Pidin ideaani alun perinkin kauhean inspiroivana (olenhan joissain asioissa aika nopeesti innostuvaa sorttia), mutta te kaikki teitte siitä jotain jota muistelen vielä pitkään! Toivottavasti myös sinulla on mukava reissu ja näemme samoissa merkeissä toistekin.

Huomisiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti