lauantai 5. maaliskuuta 2016

Kohti kisakautta

Miten sitä nykyistä tilannetta nyt sitten kuvailisi? Vaikka siten, että aika iso osa vapaa-ajasta menee nykyään treenatessa. Viime vuoden 5-6 h/vko on kasvanut 8-9 h viikkotreenimäärään. Työssäkäyvälle kolmen lapsen äidille (jolla on kasa muitakin harrastuksia) tämä teettää satunnaista aikataulujen sumplimistarvetta.

No, fillari on edelleen olohuoneessa. Se auttaa kovasti. Lenkille pääsee kotiovelta ja sieltä on takaisin sitten kun on takaisin. Uintitreenit on ne, joiden järjestely on se haasteellisin. Omalla kylällä ei ole hallia, joten hallille on ajettava 20-30 min. suuntaansa. Lapsista nuorin on 5, eikä osaa uida vielä kuin n. 2 metriä... eli ei voi jättää temmeltämään lastenaltaaseen ilman valvontaa. Hallille on siis päästävä yksin tai isompien muksujen kanssa.

Mutta, treenit on saatu tehtyä ja kroppa on päässyt mukaan uuteen harjoitusrytmiin minusta ihan ok. Välillä saan taas sen tuntuman jonka muistan nuoruusvuosien ajoilta. Ajoilta jolloin treeniä oli tosi paljon ja lisäksi ns. pakollista hyötyliikuntaa oli myös tosi paljon. Halli oli silloinkin kaukana ja sinne mentiin fillarilla. Kuten myös kouluun. Ja lenkitettiin koira ja jaettiin mainokset. Huoh - kaikkea sitä jaksaa 15 - vuotiaana :)

Ja sitten takaisin tähän päivään... Kolme kisavarausta on tehty:

23.4. Vantaa Trail, Polkukymppi eli 10 km juoksua pitkin metsäpolkuja mukana nousua ja laskua.
5.6. Vahtaa Triathlon Sprintti. Elämäni eka triathlon. 750 m uinti, 20 km fillari, 5 km juoksu
2.7. Voimarinne Perusmatka. 1500 m uinti, 40 km fillari, 10 km juoksu. Kesän päätavoite. Ei aikatavoitetta.

Tätä kohti siis mennään. Yhteistreenit pari kertaa kuussa TRI-porukan kanssa, muuten omaa puskemista. Pitkiä treenejä, kahden lajin treeenejä, tiukkoja vetoja, keveitä palauttavia. Joka lajia. Ja voimatreeniä lisäksi. Minulla voimatreeni on lähinnä kansalaisopiston kahvakuulatreeni tiistaisin ja muutama kerta viikossa Corea, eli keskivartalotreeniä.

Pullarit käsivetojen tehostamiseksi hankittu ja käytettykin jo muutamia kertoja. Uintiin oma sykevyö. Pysyy tiiviisti. Kertoo treenin sykkeet. Toimii!


Esimerkkiyhteenvetoa eiliseltä ja tältä päivältä. Lyhyet uinnit (8 v neiti mukana, omaa aikaa 30 min) ja kympin lenkki.

Helmikuun liikuntakalenteri. Muutama vapaapävä, Useampi päivä jossa muutama treeni. "Pokaaleja" omista enkoista (tämän mittarin ajalta) tullut myös useampia kuun aikana. Esim. nopein kymppi, eniten askelia jne. Niin noi siniset palkit on askeleita, ei treenejä. Ihan joka päivä ei tule suositusmäärä täyteen. Fillari ja uintipäivät eivät kartuta askeleita...

Treeni maistuu ja tuloksia on alkanut tulla. Juoksuvauhti on kasvanut, samoin uintinopeus. Fillari raastaa edelleen reisiä, mutta se kai on tarkoituskin... Aina on kiva lähteä lenkille tai hypätä fillarin selkään. Uintihan on mun rakas harrastus ollut jo lapsena. Ollut holdissa 27 vuotta, ja nyt taas mukana arjessa.

Ja sitten se kysymys mihin saan vastata lähes viikoittain - no, onkos sun paino tippunut? Oot varmaan tosi timmissä kunnossa? Joo en ole, ja ei ole tippunut paino. Joku sanoisi että nälkä kasvaa syödessä, mutta kasvaa se juostessakin :) Ruokaa menee, herkut maistuu ja mahamakkara on ja pysyy. Eli älä odota nopeita tuloksia ja maratoonarin figuuria kovin nopeasti jos sinulla on yhtä herkkä herkkuhammas kuin minulla. Tiedänhän minä että muutama kilo pois keventää myös juoksua, mutta enpä ota painosta stressiä. Mahalörppä kertoo että on tullut kolme muksua tehtyä ja vietettyä herkutteluhetkiä treenin lisäksi. Olympialaiset ei oo mun juttu, treenaan siis kyllä kovaa, kilpailen itseäni vastaan armotta ja arkistoin treenidataa intohimoisesti. Kisaan. Mutta otan myös iisisti ja olen itselleni armollinen kun sen paikka on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti