sunnuntai 12. kesäkuuta 2022

Kerkkoo trail

Tämä tapahtuma on ollut to do -listalla, mutta jotenkin on jäänyt aiemmin menemättä. Taitaa olla sellainen perinteinen mökkikauden avausajankohta tai jotain että en ole päässyt paikalle. Nyt pääsin, ja lähdin mukaan lähinnä mielenkiinnosta uusia mahdollisia polkureittejä löytääkseni, ja tehdäkseni polkupitkiksen. Ja tietty tykkään näistä vähän pienemmistä tapahtumista - ihmisen kokoisista. Ei siis ollut suurempia suorituspaineita rasittamassa menoa.

Olin vienyt maantiepyöräni Porvooseen keväthuoltoon muutama päivä aiemmin, ja samalla reissulla pyörähdin Kerkkoossa katsomassa miltä starttipaikka ja lähipolut vaikuttavat. Tein pienen kävelylenkin vitosen radalla, joka oli jo merkattu maastoon. Selväksi kävi (kuten järjestäjä oli ilmoittanutkin) että reitille mahtuu kaikenlaista alustaa aina selkeästä soratiestä juuri ja juuri havaittavissa olevaan polkupahaseen :)

Kisa-aamuna hain fillarin Porvoosta kyytiin ja kurvailin kisapaikalle jo tosi hyvissä ajoin ilmoittautumaan ja haistelemaan tunnelmaa. 


Sarjojen lähdöt oli porrastettu, joten siinä pääsi seuraamaan lähtöjä ja kierroksen vaihtumisia ennen omaa starttia. Itse lähdin radalle rauhallisesti nautiskellen. Reissu taittui ihan ok, joskin ne melkein polut, ryteikköpaikat ja pellonylitys eivät ole ihan sitä minun suurinta suosikkia, mutta kuten sanottua, reitille mahtui kaikenlaista alustaa, ja kokonaisuus oli oikein mukava. 


Kuvista näkee että kevät on vasta aluillaan ja luonto heräilemässä. 

Olin valinnut matkaksi 20 km. Minun mittarin mukaan kilsoja kertyi kuitenkin hieman vähemmän. Enkä tiedä missään kohtaa oikaisseeni. Mittariin tuli 18,8 km joka taittui ajassa 2:22. Nousua Garmin tallensi tälle reitille 304 m, eli melko maltillisesti. 


Juoksun jälkeen pääsi suihkuun ja saunaan Kerkkoon ulkoilumajalla joka toimi kisakeskuksena. Aika usein ajelen kisan jälkeen kotiin suihkuun, mutta nyt käytin tilaisuuden hyväkseni ja otin kunnon löylyt saunan lauteilla. Sen jälkeen ostin buffasta kahvin ja grillimakkaran palkkariksi. 


Summa summarum. Oikein mukava ja lämminhenkinen tapahtuma. Ihan mahdollista että olen mukana myös ensi vuonna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti