sunnuntai 21. maaliskuuta 2021

Korttelimara

Tämä täysin älytön tempaus on kutkuttanut mieltäni jo pitkään. Inspis iski aika lailla heti kun talomme takapihan puolelle päivitettiin pätkä kävelytietä, joka puolestaan mahdollisti "korttelin" kiertämisen turvallisesti ilman autotien ylityksiä. Tuon korttelin mitta on noin 800 metriä. Siitähän poiki ajatus hölkkäillä tuota lenkkiä vähän useampi kerta peräkkäin. Sen lisäksi että ajatus oli minusta hauska (joku voisi toki pitää sitä myös puuduttavan tylsänä), niin idea sopi hyvin ajan teemoihin lähiliikunnasta ja Koronarajotteista.

Juoksin ensin muutamia kasin ja kympin testilenkkejä reitillä, ja sitten vielä muutaman puolimarankin tuota lenkkiä kiertäen. Mielessä muhi kuitenkin edelleen alkuperäinen ajatus korttelimarasta. Sopivaa ajankohtaa ei oikein koskaan tuntunut olevan, eikä se nyt sen sopivampi ollut tuo 7.3. kuin mikään muukaan päivä. Erityistä valmistautumista ei siis ollut. Ilman suorituspaineita ja hyvin hissuksiin hölkkäillen aloitin kuitenkin projektin. Ajatus oli että jätetään puolikkaaseen jos ei kulje. Mahdollisuus siirtyä suihkun puolelle tulee eteen aina vajaan kilsan välein :)

Kaikkia hyviä ohjeita välttäen laitoin jalkaani iskemättömät uudet lenkkaritkin. Olisihan nekin mahdollisuus käydä vaihtamassa kesken lenkin jos uutuuttaan alkaisivat hiertää. Ei hiertäny lenkkarit, enkä kyllästyny matkan varrella. Jossain kohti reissua alkoi sataa lunta tosi sakeesti, ja muutamia kertoja kävin kotona tankkaamassa ja tyhjentämässä. Taisin vaihtaa puseronkin yhdellä kierroksella. Oli vähän reilusti alkuun päällä ja hikinen paita tuntui viileältä tankkausreissulle pysähtyessä. 

Puolimaran kohdalla tuntui siltä että olisi aika kiva lopetellakin. Motivoin kuitenkin itseni jatkamaan vielä muutamia kilsoja, ja kun kolmekymppiä tuli täyteen, niin silloin minusta aina tuntuu että homma helpottuu. Siihen asti tulee laskettua kilsoja ylöspäin 1, 2, 3... mutta kolmenkympin jälkeen alan laskea niitä alaspäin 12, 11, 10.... ja se tuntuu siltä että homma alkaa olla paketissa.

Summa summarum. Tuli tehtyä ja oli hauskaa. Ehkä kaikkein hauskinta oli kuitenkin juuri se että tuli tehtyä. Eihän se nyt oikeesti kovin inspiroivaa ole hinkata tuollaista lenkkiä jotain 52 kierrosta ja risat päälle. Siinä on etunsa juurikin tuon huollon helppouden takia, ja siksi että ei tartte reissata. Eikä varmasti eksy reitillä. Varjopuoliin voisi lukea sen, että naapureiden silmissä saatan vaikuttaa hieman kummalliselta stalkkerilta joka pyörii siinä pihan nurkilla 5-6 minuutin välein... 


Uudet Hokat pääsivät heti maralle mukaan. Bruttoaika 4:51, paussitin kellon huoltotauoilla.

Korttelin mitta noin 800 m. Maisemia tuolla pätkällä Citymarketista peltomaisemaan.

Kuvassa uutta kävelytietä Sälinkääntien kupeessa. Tämä pätkä mahdollisti kyseisen marareitin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti