maanantai 4. marraskuuta 2019

Kuivannon kymppi - nimensä mukaisesti täysi kymppi ja vähän päälle

Syksy on mennyt erinäisistä syistä treenin puolesta hieman vajaateholla. Oikean pakaran (viimeisimmän diagnoosin mukaan) ärtynyt limapussi on pistänyt tytön hidastamaan tahtia ja välttämään mäkiä ja repiviä treenejä. Pari viimeisintä tapahtumaa olen viettänyt järjestäjän puolella pöytää. Toki olen nauttinut siitäkin, mutta kyllähän se menohaluja kasaa kun katselee muiden punaisia naamoja, hikisiä verkkareita ja maalituuletuksia.

Eilen pääsin sitten pitkästä aikaa itsekin radalle. Ja lisäksi pääsin osallistumaan tapahtumaan joka on ollut "to do"-listalla jo useamman vuoden, eikä ole muka koskaan kalenteriin sopinut. Voin kertoa että oli ihana fiilis ajella kohti Kuivannon kylää sunnuntai aamuna ja "vaan lompsia" mukaan kisaan.

Kuivannon kymppi järjestettiin jo 39. kerran ja täysin paikallisen talkootyön voimin. Osallistumismaksua ei peritä, mutta osallistujia hellitään hernesopalla, leivällä ja mahtavalla ohjelmalla kisan jälkeen paikallisella Seurantalolla. Ihan mahtava tapahtuma. Toivon totisesti että tapahtuma näkee vielä monta vuotta ja järjestäjillä into riittää. Nyt tapahtumaa on järjestetty "vuosi kerrallaan" -tyylisesti. Kurkkaahan linkistä lisätietoa tästä tapahtumasta "Kuivannon kymppi"

Numerolappuja ei jaeta, ja nimetkin kerätään vasta kisan jälkeen. Osallistujat järjestyvät vaan lähtöviivalle ja lähtevät reilun kympin kierrokselle kun merkki annetaan. Mietin vähän kummissani aamulla että mitähän tästä tulee? Kuin ihmeessä saavat ajat ja nimet talteen?

Tässä kuvaa reitin varrelta ja sitten lisää päivän kulusta:

Kymppi on rankka matka ja sen näkee ilmeestä :)

Odottava tunnelma juuri ennen starttia. Mittareita viritellään valmiustilaan.

Hivutin itseni startissa ihan kärjen tuntumaan. Tottakai tiesin että en ole kärkikahinoissa mukana, mutta en myöskään halunnut jäädä sumppuun hitaampien keskelle, vaan päästä juoksemaan omaa reipasta vauhtia alusta loppuun. Olen tuolla tokassa rivissä "L"-kirjaimen ja OP-logon välissä pinkkeine takkeineni.

Reitti lähtee tasaista tietä tai ehkä loivaan alamäkeen. Vauhti yltyi heti kovaksi siinä vauhdikkaampien juoksijoiden peesissä. Tosi moni meni minusta ohi. Eka kilsa meni hyvinkin reippaasti, mutta sitten sanoi jo järkikin, että on pakko himmata vauhti omaan reippaaseen ettei tule noutaja ennen aikojaan. Vertailukohtana pidin elokuun lopulla juoksemaani "Porvoon mitalla" juoksua, jossa reilun kympin keskivauhti oli 5:12 min/km. Silloin oli helle, joten tässä viileässä syyskelissä oli vara odottaa vähintään samantasoista suoritusta. Toisaalta tuon Porvoon reissun jälkeen ei ollut oikein vauhdikkaampia lenkkejä tehtynä, lähinnä PK-hölköttelyjä, joten päivän kunto oli aikamoinen arvoitus. Vauhtikestävyys on väkisin kärsinyt kun vetoja ei ole ollut ohjelmassa yli kahteen kuukauteen (eikä muuten aika pitkään aikaan ennen sitäkään, koska miehää vaan meen pitkää ja rauhallista jos kukaan ei käske tehdä vetoja tai lihaskuntoa - eikä kukaan ole käskenyt. Voin siis syyttää "kukaa" jos tehot tippuu :))

Matkalle mahtui pitkiä loivia ylämäkiä ja pitkiä loivia alamäkiä. Ja tasaista. Ja pieni pätkä soratietä. Oikein passeli reitti. Merkkaukset olivat riittävät että hölmötkään ei eksy, ja väkeä oli paljon reitillä, joten jopa minulle riitti selkiä kirittäväksi kiinni. Muutaman juoksijan tosiaan pääsin ohittamaankin.

Keli oli minulle justiin paras ja mieluisin. Viileä ja kostea. Intoa riitti ja jostain kummasta riitti vauhtiakin enemmän kuin olin uskaltanut toivoa. Maalissa olin 10,6 kilsan lenkiltä ajassa 53:28 ja se oikeutti sijaan 122 mukaan lukien sekä miehet että naiset. Naisista taisin olla sijalla 19 jos oikein luin tuloslistaa (jossa siis oli kaikki maaliintulijat tulojärjestyksessä). Tuo aika teki keskivauhdiksi 5:02 min/km eli oikein passeli vauhti minulle. Kympin enkkavauhtiin on tuosta matkaa (Aktia 24.3.2018), mutta tyytyväinen olen. Oli oikein suuri nautinto juosta! Tai no, kympin kuuluu tuntua pahalta ja se tuntui, mutta sillai nautinnollisesti. Maalissa sai ajan ja sijoituksen saman tien kortilla käteen, ja siihen haettiin sitten nimi vielä maalilinjan varrella olevasta tuloskopista. Oikein toimiva järjestely.

Siitä sitten soppajonoon ja odottelemaan päätösjuhlaa. Valitettavasti kyyti tuli kesken juhlinnan, joten en päässyt näkemään palkintojenjakoa, tai osallistumaan arvontaan, mutta shown alun näin ja se oli makea! Tanssiesitys ja laulua myös. Oikein jäi harmittamaan että jouduin lähtemään. Ensi vuonna varaan aikaa myös päätösjuhlaan!

Diplomi ja soppaa juoksun päälle. Timanttia nämä järjestelyt!

Kunnon kylätapahtuman tunnelmaa Kuivannolla.

Seurantalolle alkaa kerääntyä väkeä ennen starttia. Paikalla on myös tuotemyyntiä. Ja lettukahvio.

Perinteikäs tapahtuma on saanut alkunsa vuonna 1981 eli ensi vuonna olisi juhlavuosi.

Päivän vauhti oli 5:02 min/km ja siihen olen tyytyväinen

Summa summarum: erittäin hieno tapahtuma, voin erittäin lämpimästi suositella. Toivon todella paljon että Kuivannon Kymppi järjestetään myös ensi vuonna. Raivaan varmasti tilaa kalenteriin, ja aikaa myös päätösjuhlalle.

Seuraava tapahtuma onkin sitten jo ensi lauantaina. Siinä toimin sekä järjestäjänä että osallistujana. Mäntsälän Hirvihaarassa Lamppulenkkeillään 9.11. klo 19-24. Klikkaa itsesi mukaan tapahtumaan Facebook osoitteessa "Lamppulenkki Hirvihaarassa" Tervetuloa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti