maanantai 26. elokuuta 2019

Porvoon mitalla

Tämä juoksu pääsee taas sarjaan "ei niin viisaat mutta kauheen inspiroivat eventit..." Itse kisassa ei moitittavaa, päinvastoin. Kyseenalaista oli se, kannattaako puolikuntoisella kintulla lähteä juoksemaan reipasta kymppiä lappu rinnassa.

Mitali tuli, ja vähän muutakin. Siitä lisää tuossa alla.

Jalka on vihotellut juu, mutta antanut hölkkäillä tasaisella ihan ok. Kunnon reipasta lenkkiä ei ole tullut vedettyä vähään aikaan ja siksipä kroppa kyseli että eikö me voitais johonkin kisaan lähteä vähän hikoilemaan ja nostamaan sykettä. Keksin että melkein naapurissa järjestetään viikonloppuna Porvoon mitalla -juoksutapahtuma. Ja se inspiroiva osuus tässä on se, että juuri tuossa samassa kisassa kävin juoksemassa kuusi vuotta sitten samaisen varttimaran, eli 10,5 km. Silloin kyseessä oli aikuisella iällä alkaneen urheilu-urani toinen kisa. Urahan alkoi 2013 keväällä puolimaralla, ja jatkui syksyllä Porvoossa. Linkki vuoden 2013 kisarapsaan tässä: "Porvoon mitta tuli täyteen" Silloin räpiköin maaliin ajassa 1:14:50. Oli hauska ajatus lähteä samalle reitille testaamaan mihin aikaan sen nyt juoksisin.

Pukkariselfie ennen starttia. Valkoiset kännykuoret pitäisi muuten kieltää...

Lähtösuoraa tuossa minun takana. Soralla aloitetaan ja vaihdetaan välillä asfaltille.

Reitti oli sama kuin aiemmin, joskin aloituspaikka ja maali olivat vähän eri kohdassa reittiä kuin kuusi vuotta sitten. Matkalla on sekä soratietä että asfalttipäällysteistä pyörätietä ja reitti kulkee kauniissa maisemissa joen ja meren rannoilla. Muutama isompi nousu, muuten tasaista.

Varttimara venähti minun mittarissa vähän yli. Reitti mutkitteli joen varressa ja oli oikein mukava. Asiasta kukkaruukkuun... milloin joki vaihtuu mereksi? Voiko sanoa että reitti kulki myös meren rantaa? Vai onko tuo vielä jokea?

En käyny uppeluksissa, mutta pari isompaa mäkeä tiedän juosseeni. Ja lämpöä taas yli 10 astetta liikaa minun makuun.

Kyseessä on pieni kisa. Kympille oli lähtenyt yhteensä kolmetoista juoksijaa, puolimaralle yhdeksäntoista. Mukana oli tosi nopeita kavereita, ja myös muutamia kuntosarjalaisia. Lähtö tapahtui kello kahdelta Pääskytien koulun vierestä.

Porukka lähti ihan kammovauhdilla liikkeelle! Mie olin laskenu että teen reippaan lenkin noin 5:30 keskarilla että pääsen alle tunnin maaliin. Jotenkin kuitenkin lähdin sitten vähän vauhdikkaammin itsekin liikkeelle ja sain pidettyä tuon vauhdin aika hyvin koko reissun. Toki mäet ja lämmin ilma vähän verottivat vauhtia, mutta onneksi tuuli ja varjoisat reitin osuudet helpottivat menoa.

Maalissa olin ajalla 55:10 eli melkein 20 minuuttia rivakammin kuin viime kerralla :) Kisan kruunasi hauska osallistujamitali sekä naisten sarjan kolmas sija, josta palkinnoksi nappasin vielä Porvoon mitalla -mittamukin.

Summa summarum: oikein hauska reissu ja juoksu kulki ehkä jopa vähän paremmin kuin olin ajatellut. Jalka sitten taas ei tykännyt yhtään reippaasta juoksusta vaikka se tasaisella tapahtuikin.... Nyt istun sitten vasemmalla kankulla ja kirjoittelen tätä tekstiä...

Tuossa vielä linkki tulosluetteloon: "Tulokset Porvoon mitta 2019"

Naisten sarjan kolmas sija oikeutti tähän hienoon valepohjamittaan, jolla on historiallinen tarina.

Oisko tuossa mitassa pohja noin neljänneksen oikeaa pohjanpaikkaa ylempänä.