maanantai 31. joulukuuta 2018

Urheiluvuosi 2018

Urheilullinen, hieno vuosi takana ja uusi kohta alkamassa! On aika summata vuoden treenit ja kisat pakettiin ja jatkaa uusien haasteiden voittamisesta unelmointia. Ja työn tekemistä onnistumisten eteen. Laskuri pyörähtää kohta nollaan. Entisen pohjan päälle operoidaan uutta kuntoa ja taitoa. Paljon tuttua on varmasti ohjelmassa, luultavasti myös jotain uutta.

Vuoteen mahtui ihania tapahtumia ja onnistuneita kisoja. Omassa rauhassa tehtyjä lenkkejä, sekä mukavassa seurassa vietettyjä treenitunteja. Siihen mahtui myös hetkiä jolloin jalka oli raskas, pyörä ei kulkenut ja avovesi kammotti. Silti jokainen liikuntaan käyttämäni tunti oli tänä vuonna mieluinen. Yhtäkään tuntia treeniä ei tullut vastentahtoisesti tehtyä. Ja se juuri on ollut tarkoitus koko ajan. Parantaa kuntoa, nauttia liikunnasta, oppia, kehittyä.

Kympin juoksussa tuli ennätys Aktia Cupissa maaliskuussa, maratonin ennätys Vantaalla huhtikuussa. Lahteen saatiin Ironmanin puolimatka ja sitä käytiin tekemässä kesäkuussa, mukana koko meidän treenitiimi. Mäntyharjulla ajeltiin fillareilla 12 h heinäkuussa, ja elokuussa Kalmarissa sama aika meni Ironmanin täysimatkalle. Pyöräilystä sain nauttia myös omalla kylällä Mäntsälän ajossa syyskuussa. Polkujuoksuja tuli muutamia vuoden varrelle. Kesällä pääsin vähän melomisen makuun, ja talvella innostuin hiihtämisestä ihan kauheesti! Lumi vaan loppui kesken ja hiihtokilsat siinä samassa. Tähän on tulossa korjaus tulevana vuotena.

Kaikkinensa mitattua (ei mitattu, ei tehty :)) liikuntaa kertyi vuodelle 2018 yhteensä 482 tuntia. Se on tunti ja kaksikymmentä minuuttia keskimäärin joka päivälle. Määrät ovat kasvaneet muutamassa vuodessa huimasti, mutta monipuolinen harrastaminen on pitänyt huolen siitä, että olen välttynyt vammoilta tosi hyvin. Onnekseni olen muutenkin melko tervettä sorttia, joten pitkiä flunssa- tai muita sairastelukausia ei ole tarvinut koskaan viettää. Ei myöskään vuonna 2018.


Yllä kuvassa muutamia lukuja vuodelta 2018, ja alla samoja aiheita edellisiltä vuosilta.

2017: Juoksu 1234 km, 126 h / Pyöräily 3400 km, 139 h / Uinti 128 km, 45 h / Hiihto 0 km / Yht. 372 h
2016: Juoksu 1309 km, 143 h / Pyöräily 2469 km, 103 h / Uinti 123 km, 46 h / Hiihto 0 km / Yht. 381 h
2015: Juoksu 1100 km / Pyöräily 459 km / Uinti 30 km / Hiihto 61 km / Yht. 251 h
2014: Juoksu 901 km / Pyöräily 289 km / Uinti 8 km

Tulevan kauden suunnitelmat ovat vielä suhteellisen joustavat. Tässä kohdin ajatuksissa on seuraavia juttuja: maaliskuussa hiihdän jalat alta Vuokatissa viikon hiihtoleirillä, toukokuussa juoksen jalat alta Levillä Nuts 55 km poluilla, kesäkuussa kiristän Lahden Ironman-kisassa oman reittiennätyksen ja muuten vedän vaan ihan fiiliksissä kovaa treeniä ja sopivaa lepoa. Olen antanut aikaa päälle ja kropalle miettiä mitä haluavat ja kulkenut sen mukaan. Ei liian tiukkaa kisakalenteria lukittuna vielä tässä vaiheessa, eikä toistaiseksi lippua ostettuna TRI täysimatkalle. Katellaan mihin tossu vie.

Hienoa tulevaa vuotta sinullekin - nähdään lenkillä! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti