lauantai 1. heinäkuuta 2017

Täysimatka kiinnitetty kalenteriin!

Nyt minuu jännittää! Koko kevään olen pyöritellyt mielessäni triathlonin täysimatkaan liittyviä ajatuskuvioita. Joko tänä vuonna? Suomessa vai ulkomailla? Onko minusta siihen? Josko vasta ensi vuonna? Josko kuitenkin jo tänä.....? Olen järjestänyt kalenteriini kaikenlaista muuta hauskaa tempausta kuten Mäntsälän kevätmaraton, 12 h pyöräily Mäntsälässä ja Turussa Challenge puolimatka (joka on kauden päätavoite). Ja onhan noita kisoja ollut kevään mittaan. Juoksua ja yksi perusmatkakin jo Vantaalla. Mutta aina vaan ajatukset hiipivät siihen täysimatkaan....

Yritin olla realisti. Koska Turku on kiinnitetty kalenteriin, on Suomessa järjestettävät täysimatkat vähän kortilla aikataulullisesti. Ajattelin että en uskalla lähteä ulkomaille. Maksaa kauheesti mennä sinne keskeyttämään jos noutaja tuleekin kesken matkan. Ja silti ajatukset harhailivat kohti täysimatkaa.

Otin iltana eräänä läppärin syliin TV:n äärelle ja Googletin täysimatkan kisoja syksylle. Silmiin pisti Challenge Almere (Amsterdam). Ajattelin ihan vaan pikkuisen kurkistaa miltä ilmo-sivu näyttää. Mitä siellä kysytään. Täyttelin sivulle henkilötietoja ja arvioita eri lajien suoritusajasta ja loppuajasta. Ja yht´äkkiä pum - sivulle tuli teksti että kiitos ilmoittautumisesta, olet mukana! Jaa, mietin. Säikähdin ihan. No, eihän se virallista ollut ennen kuin toisesta linkistä hoiti maksun. Ja niin sen vaan sitten maksoin. Kysyin kyllä ensin valkulta että mikä muuttuu jos nyt tuonne pistän luottokortin tiedot ja ilmo on virallinen. Valkku sanoi että ei juuri mikään. Muutamia pitkiä treenejä kesälle tulee, muuten business as usual. Perheellehän en siis heti uskaltanut kertoa... kerroin sitten parin päivän päästä.

Että sillai. Syyskuun 9. päivä minä kisaan sitten Almeressa Challenge täysimatkalla! Pitäkää peukkuja! Ukkokulta lähtee mukaan katsomaan että en kisahuuman aiheuttamassa aivotoiminnan nollatilanteessa kävele auton alle :)


Valmistautumisesta rapsaa sitten kesän mittaan.

Ja heti siihen valmistautumiseen liittyen, eilen tuli postissa uusi kisapuku. Kaksiosainen ja aivan ihana. Onneksi ohjelmassa on lähiaikoina kunnon tri-treenejä, että pääsee tosissaan testaamaan.Heti tänään ohjelmassa olikin sitten pitkä TRI treeni. Uintia 1500 metriä, fillaria 60 km ja 5 km kova juoksu päälle. Arvoin hetken mihin lähden setin tekemään. Päädyin lopulta turvalliseen ja tuttuun Kuusijärven alueeseen. Vaikka sinne tulee vähän ajelua Mäntsälästä (noin 40 km), niin treeniolosuhteet ovat hyvät, ja paikka tuttu. Totuttuun tapaan vaihtoalue sijaitsi parkkipaikalla auton takaluukussa...


Vesi tuntui kylmältä ja uimareita oli vähän. Kisareitin sijaan uin punaisia poijuja ympäri kuusi kertaa. Vähän tylsää, mutta tänään tuntui siltä, että ei tee mieli mennä kylmässä vedessä ja yksin toiselle puolelle järveä. Pysyin siis uimarannan tuntumassa. Ohjelman mukaan vauhti maltillinen. Mittariin kilahti 1500 m ajassa 28:42 ja minä lähdin vaihtoaluetta kohti.Fillari alle ja  evästä mukaan. Pari geeliä ja vettä. Takakonttikuvassa näkyvän herkkupatukan päätin säästää jälkiruoaksi treenin jälkeen.

Koska minä en kyllästy ajamaan samaa reittiä, olin päätynyt suunnitelmaan, jonka mukaan ajan 30 km Mäntsälää kohti, ja sitten takaisin. Toimi hyvin. Mennessä oli vastatuuli ja takaisinpäin myötätuuli. Passasi hyvin. Matkalla nappasin geelit ja vettä. Lisäksi imeskelin yhden herkullisen suolatabletin. Valkku oli sitä mieltä että suola voisi auttaa geelien imeytymiseen ja sitä kautta vähentää niiden aiheuttamia vatsavaivoja. Fillari meni hyvin. Sopivasti päällä, ei liian kuuma. Geelien lisäksi napsin tietty myös reissu-selfien fillarin kääntöpaikalla.Matka taittui reippaammin kuin olin odottanut, eritoten kun ohjelman mukaan mentiin sykealueella 130-140, eli hyvin rennosti. Vaihtoalueella pistin fillarin autoon ja vaihdon lenkkarit jalkaan.  Kypärä vaihtui lippikseen.Juoksu piti mennä kovaa. Ohjelman mukaan 5 min/km tai alle, mutta niin että anakynnys ei ylity. En päässyt ihan suunniteltuun vauhtiin, mutta olin silti jokseenkin tyytyväinen juoksuun. Viisi kilometriä keskivauhdilla 5:10/km on minulle tuossa kohdin ihan ok tulos. Sykkeet nousivat loppua kohti kuten pitääkin. Keskisyke 163 eli minulla tarkoittaa alle anan. Just niinku oli käsketty - terveiset Jarmolle ;)

Summa summarum, hyvä treeni. Huomenna puolimara ja vähän pyörää. Sitte olis viikonloppu treenimielessä taputeltu. Loppukevennykseksi vielä kuva kaverista joka odotti ilmeisesti saavansa minulta herkunmurusia Cafe Kuusijärven terassilla :) Olisko mahtanut hänelle lakritsiproteiinipatukka maistua...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti