sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Vajaa viikko uintitempaukseen!

Kirjoittelinkin tuossa jo aiemmin että uintia on lisätty ohjelmaan sillä ajatuksella että kroppa orientoituu ensi lauantain pidempään uintivetoon. Aiemmin viikolla kävin tekemässä perus setin, vajaa kolme tonnia Järvenpään hallilla sillä välin kun meidän Anni kävi saamassa uintivalmennusta.

Viikonloppu vietettiin sukuloimassa Kotkassa. Käytin tilaisuuden hyväkseni ja lähdin käymään entisessä kotihallissa, Kotkan Katariinan Uimalassa. Ohjelmassa oli 10 x 400 metriä, joka toinen veto pullareilla.

Oli siistiä olla tutussa hallissa, joskin ovat menneet vuosien varrella vaihtamaan altaan eri päin! Siis niinku poikittain suhteessa entiseen. Mutta silti, tuttu tönö, tuttu pukkari, tuttu fiilis. Uinti lähti tosi hyvin heti alkuunsa. Radalla oli hiljaista, sain kauhoa omaa tahtiani. Vetojen välissä hörppäsin vettä altaan reunalla olevasta juomapullosta. Kilsat täyttyivät ja kädet vetivät.

En sitten malttanut lopettaa vielä siihen neljään tonniin, ei ollut kiirekään mihinkään. Mummo oli luvannut tehdä minulle ja muksuille sapuskat uintini jälkeen. Luksusta! Kauhoin siis vielä tonnin päätyen viiden tonnin päivään.

Uinti antoi uskoa siihen, että ensi lauantaina entinen enkka (6,5 km) ylittyy helposti. Se mistä jää kiinni käykö unelmani kympistä toteen, on oikea käsi ja niska. Näin päättelin. Ilmeisesti oikea käsi ottaa enemmän vastuuta vedosta ja vanhasta tottumuksesta happea tulee otettua lähes aina oikealta puolelta. Se rasittaa niskaa vaikka tekniikka onkin ihan ok. Muistiin siis, että vaikka vauhti vähän hidastuisi, niin on syytä hapettaa itseään molemmin puolin :)


Lasin takaa tunnelmakuva. Valokuvaus on kielletty, joten otin kuvan pikana ja siten että uimareita ei juuri näkyisi.

Tuttu putiikki. Aika monet tunnit on tullut tässä kompleksissa vietettyä varhaisteinivuosina.

Mitä tulee itse tempaukseen, olen saanut muutamia kavereita mukaan talkoisiin. Niin Orimattilaan minun radalleni, kuin etänä muihin halleihin. Mainostaminen on ollut suht hiljaista, joten mitään yleisöryntäystä ei ole tällä tietoa tulossa. Luultavasti haaveeni sadasta yhteensä uidusta kilometristä jää toteutumatta. Mutta mutta, tällä mennään, ja voihan olla että lisää väkeä ilmaantuukin vielä listoille Facebookin "uintitempaus" tapahtumaan. Nyt listoilla on 7, pari sellaista on tulossa jotka eivät ole listalla ja kiinnostuneitakin on jonkun verran. Ideani on, että uidaan sinä päivänä uimataidon tärkeydestä muistuttamisen puolesta. Kerätään kilsat yhteen niin paikan päällä kuin etänä uituna, ja levitetään siten tätä tärkeää sanomaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti