lauantai 17. syyskuuta 2016

Valmistautumista Vantaalle

Kausi on mennyt hienosti ilman suurempia loukkaantumisia tai vaivoja. Piriformis (keskimmäinen kankkulihas) on ottanut nokkiinsa muutaman kerran. Keväällä Kotkan polkujuoksussa ja muutama viikko sitten Nuuksion reissulla. Teettää kipua erityisesti ylämäkijuoksussa ja tietyissä venyttelyliikkeissä. Välillä myös ihan vaan kun istuu vika asennossa... Olen googlettanut ohjeita miten asiaa korjaisi ja miten vaivaa ennaltaehkäisisi. Ja niitähän löytyy. Laidasta laitaan. Lepo - rankka venyttely, hieronta, kyykyt. Arvaas mitä näistä olen testannut :) En lepoa.

Kauden tällä tietoa viimeinen kisa on lokakuun alulla Vantaalla jossa käyn juoksemassa puolimaran ja tavoittelen omaa ennätystä. Edessä on vielä tiukka viikko ylihuomisesta alkaen, yksi kevyempi viikko, ja sen jälkeen kisaviikko joka on kevyt ja valmistava.

Harjoitusohjelma on tässä kohdin juoksupainotteinen. Tänään vuorossa oli nouseva kaksikymppinen. Eka kymppi rentoa verravauhtista juoksua. Ohjelman mukaan väliin 6:30-6:15. Kilsat menivät välillä 6:24-6:11. Juoksu tuntui kevyelle vaikka lenkki olikin heti aamusta ja iso osa reitistä soraa, osa sorasta semmosta puolen nyrkin kokoista musua. Piti varoa ettei nilkat taitu.

Seuraavat viisi kilsaa ohjelman mukaan välille 6:00-5:45. Otin taas muutaman sekan etumatkaa ja tein kilsat välille 5:51-5:41. Tuntui hyvältä nostaa vauhtia ja sykettä. Tuohon väliin mahtui muutama messevä ylämäki, joten vauhdin ylläpitäminen vaati oikeasti vähän reipasta tekemistä.

Ei tartte lenkillä miettiä että mitäs vauhtia mun pitikään vetää... ;)


Seuraavat kaksi kilometriä oli ohjelmaan merkattu 5:15. Se vauhti on minulle jo tosi reipasta, kovaa suorastaan. Jos nyt ei ihan satasen vauhtia niin tosissaan juoksemista kuitenkin. Ja sitä vauhtia pitäisi siis köpötellä reilut kymmenen minuuttia. Tein kilsat aikaan 5:03 ja 5:07. Reitti oli tässä kohdin suhteellisen tasainen. Syke huiteli kuitenkin reilusti anan puolella. Maksimi 181.

Loppuun kolme kilometriä loppuverraa. Koko lenkin keskisyke 156 ja aikaa reissuun meni muutama minuutti yli kaksi tuntia. Energiahuollon hoidin pienellä vesipullolla ja rusinoilla. Aamupala ja kahvit oli tietty alla ja iso osa lenkistä verravauhtia. Rusinat tuli silti tarpeeseen reippaammille kilsoille. Niistä saa mukavasti potkua, mutta maha ei kärsi niin pahasti kuin geeleistä.


Lenkin jälkeen ruokaa ja venyttelyä. Rullailua foam rollerilla.

Pidettiin alkuillasta meidän TRI porukan kauden päättäjäiset. Farkkulinjalla :) Käytiin mennyt kausi läpi ja mietittiin tulevia tavoitteita. Aika monella on jo ilmot sisällä ensi kesän kisoihin ja kovat suunnitelmat miten aikoja parannetaan. Minä muiden joukossa. Turuus nährään ja alle kuus mennään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti