lauantai 23. huhtikuuta 2016

Kisakausi 2016 avattu

Tämän vuoden ensimmäinen kisa on nyt kisailtu Kuusijärvellä Vantaalla polkujuoksun merkeissä. Olin ilmoittautunut aamulähtöön, eli klo 9:15 oli startti. Matkalla kisapaikkaa kohti näytti siltä että tulee kelin puolesta rankka reissu. Mittarissa oli 2 astetta ja auton tuulilasiin vihmoi räntää. Onneksi kyseessä oli kuitenkin vain kuuro, ja kisa saatiin juosta minun osaltani oikein hienossa säässä. Aurinko paistoi lähes koko juoksun ajan. Niin, osa juoksi 21, 30 tai 60 km... sää saattoi muuttua...

Olin kisapaikalla jo hyvissä ajoin. Ehkä siksi että minulla on "kymmentä vaille"-syndrooma, mutta myös siksi että ajatuksissa oli vilkaista mitä tuotemyyntiä kisapaikalla on. Olen polkujuoksun suhteen täysi aloittelija ja noviisi, joten välineet ovat sen mukaiset. Olin varautunut juoksemaan vanhoilla juoksulenkkareilla.

Sanoivat kuitenkin että reitti on tosi mutainen ja paikoin myös hyvin liukas. Hahaa, enpä muuta lisäpontta shoppailuhimooni tarvinut kun tein kaupat Inovin maastojuoksutossuista. Ne istuivat jalkaan heti kuin valettu, joten uskalsin lähteä tuliterillä lenkkareilla kisaan. (Lähtöviivalla kyllä vähän nolotti uutuuttaan hohtavat kengät.... ei niinku kovin katu-uskottavaa, tässä tapauksessa polku-uskottavaa)


Kymppi meni ok. Pidin huolen että syke pysyi korkealla, koska se oli oikeastaan tämän päivän tavoite. Tavoittelin TE (Training Effect) lukua 4,5 tai yli. Luku oli 4,7. Reitti oli TOSI mutainen ja paikoin HYVIN liukas kuten minua oli varoiteltu. Osa reitistä oli helppoa soratietä, osa pientä polkua. Nousua oli myös sopivasti. Lopussa otettiin luulot pois kun tokavikalla kilsalla oli ihan kammo mäki!

Viimeinen kurvi reitillä oli hieman epäselvästi merkattu ja minähän menin siinä tietysti hutiin. Tein siis ylimääräisen pienen lenkin, liikapituutta tuli ehkä noin 100 - 200 metriä. Ei juurikaan vaikutusta aikaan siis, eikä luultavasti sijoitukseenkaan. Maalissa olin ajalla 1:19:21 ja se oikeutti seitsemänteen sijaan. Juoksijoita sarjassa oli 18. Voittajalle jäin kahdeksan minuuttia.

Maalissa tossut näyttivät jo enemmän siltä kuin polkujuoksuun sopii....


Huoltopisteellä oli tarjolla banskuja, juomaa ja suklaatia, nam!Kaikkineen hyvä reissu. Mukava reitti, sopivasti porukkaa, mahtui hyvin juoksemaan, ja kelikin oli sitten kuitenkin oikein passeli. Saatan tehdä toisenkin reissun Vantaa/Sipoonkorpi Trailin kisoihin.
5 kommenttia:

 1. Hyvin vedetty!! :-)
  Heidi

  VastaaPoista
 2. Siistii! Polkujuoksu vaikuttaa kiinnostavalta - ei niin tylsältä kuin tavallinen juoksu ja se on tietysti vsativampaakin. Pitäisikö sitten joskus kokeilla?
  Hienostihan sulla meni-eka kerta ja uusilla tossuilla!

  VastaaPoista
 3. Siistii! Polkujuoksu vaikuttaa kiinnostavalta - ei niin tylsältä kuin tavallinen juoksu ja se on tietysti vsativampaakin. Pitäisikö sitten joskus kokeilla?
  Hienostihan sulla meni-eka kerta ja uusilla tossuilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Anneli. Viime kesänä juoksin sen ihan ekan polkukympin Repovedellä. Maasto oli vielä paljon kovempi kuin Vantaalla. Maisemat mahtavat, meininki rento ja tosiaan, vaihtelua reitillä. Tänä kesänä käyn vielä juoksemassa puolikkaan poluilla, se on tavoite. Ajat ja nopeudet eivät ole vertailukelpoisia koska maastot ovat hyvin erilaisia. Voin suositella, tosi mukavaa vaihtelua maantie- ja sorajuoksuun.

   Poista