lauantai 27. joulukuuta 2014

Kolmeatoista vaille!

Muutama viikko sitten keksin asettaa tälle juoksuvuodelle kilometritavoitteen. Jos olisin keksinyt idean aiemmin tänä vuonna, olisi lopullinen tavoite ollut varmaan 1 000 km. Koska sain idean vasta muutama viikko sitten, on tavoite 900 km. Ja siitä uupuu tänään 13 km. Pala kakkua :)

Tämä kilsatavoittelu sopii jotenkin minun profiiliini kuin nenä päähän. Ideahan ei ollut minun (vaikka olisi hyvinkin voinut olla), vaan sain idean "hullujen foorumilta" eli facebook ryhmästä "kestävyyttä pintakaasulla 24/7". Se on foorumi täynnä hieman (!!) innostuneita urheilijoita. Pääsääntöisesti juoksijoita. Ja meitä on siellä yli 3 000.

Tänään siis taas vitosen pikkulenkki. Joulunpyhinä neulotut nilkanlämmittimet pääsivät mukaan. Rakkaat harrastukseni siis kohtasivat. Neulonta meets juoksu.


torstai 25. joulukuuta 2014

Pakkaslenkki

Hihii, pääsinpäs testaamaan pukin tuomia piikkareita tänään. Vähän on ollut pelkoa flunssan tulosta ja siksi epäilytti lähteä 10 asteen pakkaseen juoksemaan. Mutta en sitten malttanut olla menemättä kuitenkaan.

Uudet kengät, pakkaskeli, auraamattomat tiet, paksulti uutta lunta ja ihan hitsisti kinkkua mahassa. Vauhti ei siis ollut tarkoituksella eikä olosuhteiden pakostakaan kummoinen ja mittaakin lenkillä oli vain vitonen. Mutta kivaa oli, kannatti lähteä.

Bambukankainen kerrasto, talvijuoksutamineet ja extrakauluri. Hyvin pärjäsi. Alkuun kipristeli kasvoja ja pakkanen kiristi kurkkua, mutta ekan kilsan jälkeen helpotti.


Vähän vielä uupuu vuositavoitteesta, noin 25 km, ja päiviä tälle vuodelle muutamia jäljellä. Eli reissuu pukkaa :)

sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Kohti joulua ja vuodenvaihdetta

Laskeskelin, että saan maaliskuussa korkattuun Suuntoon 850 km juoksua tänä vuonna, mutta päätinkin siirtää tammi-helmikuun juoksut SportsTrackerista Ambitiin ja kisata itseni kanssa koko vuoden juoksuilla. Tänään mittarissa 870,9 km. Eli realistista olisi tavoitella 900 juoksukilsaa tälle vuodelle.

Eilen keräsin 13,5 km sukulaisreissulla nuoruusmaisemissa Kotkassa. Perinteinen Mussalon lenkki 10 km tuntivauhdilla mentynä. Eli minulle suhteellisen reipas tahti. Syyskuulla menin tuota vauhtia kilpailuissa, mutta silloin matkaa oli puolikkaan verran. Kisoissa tietty vauhti on aina reippaampi kiuin normilenkillä.

Ilma oli aivan ihana. Aurino paistoi ja asteita oli muutama plussan puolella. Intoa lenkkiin tuo aina myös "uusi" maisema eli joku muu kuin se mikä aukeaa eteen kun lähtee kotiovelta lenkille.

Merituulentien sillalla 20.12.2014.

Tiet olivat sulat ja mukavat juosta. Toisenlaisiakin lenkkikelejä on kuitenkin jo tänä syksynä/talvena ollut. Siksipä autoin joulupukkia ja hain pukinkonttiin itselleni piikkarit. Tässä pieni kurkkaus tulevaan :)


Ai että odotan näiden testauslenkkiä! Saa kinkku kyytiä. Niin ja joulukinkku myös!

sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Liukasta...

Viime postauksen jälkeen on työlistalla ollut yksi kahvakuulatunti ja 35 km juoksua. Viimeisin "juoksulenkki" oli tänään. Siitä syystä heittomerkkien sisällä, että liukas keli teki tepposet ja juoksu oli kovin hölkkävauhtista...

Kävin itse asiassa viime viikolla paikallisessa urheiluliikkeessä jo sovittelemassa nastakenkiä, mutta sopivaa kokoa ei löytynyt. Niinpä luistelin tänään 11 km paikallisia kävelyteitä pitkin... hieman jäi hampaankoloon. Uusi lenkkilista ja tosi mukava keli. Ja ei sitten yhtään pitoa.



Laskeskelin muuten että maaliskuussa käyttöön otettuun Suunto Ambitiin on nyt juostu 748 km. Jos saisin juostua reilut 30 km viikossa (vaatisi että saisin hommattua nastalenkkarit) niin voisin kerätä tälle vuodelle juoksukilometreja 850 kilsaa. Ensi vuodelle voisi sitten tavoitella jotain tuhannen ja puolentoista väliin... :)